The Netherlands

Activities in seven municipalities across the country ranged from music and film shows via food events, workshops and a Youth Parliament, to a paintball competition and a ‘foam binge’, plus work on an online newspaper.

Events

Workshop 'EU en jongerenwerk: waar liggen mijn kansen?'

From 2013-05-31 11:00:00 to 2013-05-31 14:00:00

Workshop 'EU en jongerenwerk: waar liggen mijn kansen?'

In deze workshop krijgen de deelnemers meer inzicht in het jeugdbeleid van de Europese Unie en welke mogelijkheden dit voor hen biedt. De workshop is bedoeld voor jongerenwerkers, jongerenorganisaties, bestuurders in het jeugd- en jongerenwerk en beleidsmakers jeugd. Doel is dat de deelnemers na afloop weten hoe jeugdbeleid op Europees niveau werkt en welke projecten ze kunnen opzetten met Europese subsidie, specifiek binnen het EU-programma 'Youth in Action'.

Utrecht - Netherlands

Website : http://www.go-europe.nl

Email : eurodesk@nji.nl


YES/EVS informatieavond voor jongeren

From 2013-06-04 20:00:00 to 2013-06-04 22:00:00

YES/EVS informatieavond voor jongeren

Wil je ook voor langere tijd vrijwilligerswerk doen in het buitenland? Met European Voluntary Service (EVS) van het Youth in Action-programma kun je kosteloos twee tot twaalf maanden vrijwilligerswerk doen in een ander Europees land. Je werkt als vrijwilliger aan een lokaal project dat je zelf uitkiest. Je gaat altijd via een zendorganisatie in Nederland, alleen of met meerdere jongeren tegelijk. Geïnteresseerd? Kom dan naar de YES/EVS-informatieavond. Hier zijn ook zendorganisaties aanwezig waar je direct een afspraak mee kunt maken.

Utrecht - Netherlands

Website : http://www.youthinaction.nl

Email : yia@nji.nl


European Dreams

From 2013-06-07 20:30:00 to 2013-06-08 02:00:00

European Dreams

Al een aantal jaar worden we overspoeld met crisisberichten vanuit heel Europa; de euro wankelt, werkeloosheid loopt op en het vertrouwen in de economie neemt nog verder af. Europa staat voor moeilijke keuzes en welke richting ook wordt ingeslagen, er zullen ongetwijfeld kritische geluiden opkomen. Kritiek waarbij vaak naar het verleden wordt gekeken. Terwijl we juist nu vooruit moeten kijken. Wij willen een positief tegengeluid laten horen; met opgeheven hoofd en frisse moed Europese problemen het hoofd bieden. Samen met jou gaan we op zoek naar een nieuwe Europese droom. Europa staat veel minder ver van ons af dan we vaak denken. Europa biedt volop kansen en juist nu kunnen we invloed uitoefenen op hoe een nieuw Europa vorm krijgt.

 

Winkel van Sinkel, Utrecht - Netherlands

Website : http://www.europeandreams.nl


Comments are closed.